Бридж

Съдържа реклами
3,4
1,49 хил. отзива
100 хил.+
Изтегляния
Класификация на съдържанието
За тийнейджъри
Екранна снимка
Екранна снимка
Екранна снимка
Екранна снимка
Екранна снимка
Екранна снимка
Екранна снимка
Екранна снимка
Екранна снимка
Екранна снимка
Екранна снимка
Екранна снимка
Екранна снимка

Всичко за тази игра

Бриджът се играе с тесте от 52 карти. То се състои от 4 цвята, които, подредени по нарастващо старшинство, са трефа, каро, купа и пика. (В България трефата често се нарича "спатия", но това наименование не е особено популярно в бридж-средите). Всеки цвят се състои от 13 карти, които, подредени по нарастваща сила, са: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J (вале), Q (дама), K (рига, по-рядко поп) и А (асо, по-рядко туз).

Правила на играта:

Бриджът се играе от четирима състезатели, разделени на две състезаващи се двойки. Прието е участниците да се наричат със условни имена посоките на света — Север, Изток, Юг и Запад. Състезателите, седящи от противоположни страни на масата, са партньори — едната двойка партньори е Север-Юг, а другата Изток-Запад. Бриджът е партньорска игра: резултатът от всяка игра, било то положителен или отрицателен, се присъжда на цялата двойка.

След като картите се разбъркат добре, те се раздават една по една по посока на часовниковата стрелка. Така всеки играч получава по 13 случайни карти, които се наричат ръка.

Всяко раздаване (игра, дон) се състои от две ясно разграничаващи се по време и същност фази. Първата фаза се нарича наддаване (анонсиране, обявяване, договаряне), а втората - разиграване. При първото раздаване първи е Север, при второто първи е Изток и т.н.
Актуализирано на
11.12.2022 г.

Безопасност на данните

Безопасността започва с разбирането на това, как програмистите събират и споделят данните ви. Практиките за поверителност и сигурност на данните може да варират в зависимост от употребата от ваша страна, региона и възрастта ви. Тази информация е предоставена от програмиста и той може да я актуализира с течение на времето.
Не се споделят данни с трети страни
Научете повече за това, как програмистите декларират споделянето
Не се събират данни
Научете повече за това, как програмистите декларират събирането

Оценки и отзиви

3,6
1,26 хил. отзива
Stefanka Popova
16 март 2023 г.
Хубава е.
1 човек сметна този отзив за полезен
Според вас това беше ли полезно?
Кръстю Аспарухов
21 април 2021 г.
Играя срещу трима.🧟
8 души сметнаха този отзив за полезен
Според вас това беше ли полезно?
Parush Ivanov
17 юни 2020 г.
Ташак не тръгва
12 души сметнаха този отзив за полезен
Според вас това беше ли полезно?